Industriële papierversnipperaar kopen

10 mei 2023 Shares

Home Advies Industriële papierversnipperaar kopen
Auteur:
/ 10 mei 2023

Industriële papierversnipperaar kopen

Zoekt u een industriële papiervernietiger voor zakelijk gebruik om grote hoeveelheden papier in bulk te vernietigen? Hier vindt u ons expertadvies over de beste papierversnipperaars voor industriëel gebruik.

Deze industriële datavernietigers zijn geschikt voor continubedrijf, hebben een hoge doorvoer, comfortable werkhoogte en beschikken over zeer ruime opvangbakken voor de papiersnippers. Voor AVG-proof zekerheid raden wij minimaal een shredder aan met veiligheidsniveau P-4 (DIN 66399), deze machines zijn conform de AVG / GDPR wetgeving.

Welke shredder is geschikt voor uw bedrijf?
Prijs op aanvraag (NL & BE)

Vrijblijvend advies over professionele versnipperaars die passen bij uw bedrijf én budget.

Offerte Aanvragen »
Nederland & België


Advies voor industriële papier shredders

#1 | HSM Powerline FA 400.2

“Handige werktafel voor uw te vernietigen materiaal”

HSM-Powerline-FA-400.2-professionele-papierversnipperaar

De HSM Powerline FA 400.2 is een krachtige P-4 versnipperaar met een praktische werktafel om kratten of dozen met gegevensdragers op te plaatsen die vernietigd moeten worden. De tafel is optioneel uitbreidbaar voor extra werkruimte en heeft daarbij een comfortabele werkhoogte. De shredder beschikt over een geïntegreerde handmatig oliereservoir om de snijrollen gesmeerd te houden. De olie zorgt ervoor dat de machine tijdens het versnipperen soepel en krachtig blijft werken. Deze duurloop shredder is verrijdbaar dankzij de stevige wielen die voorzien zijn van rem.

Tip: Bekijk video van deze papiershredder.

 • Veiligheidsklasse: P-4
 • Capaciteit: 92-96 vel
 • Opvangbak: 460 liter
 • Invoerbreedte: 428 mm

Offerte Aanvragen »
Vrijblijvend & Snel Advies


#2 | HSM Powerline FA 500.3

“Super krachtig en met geïntegreerde automatische oliër”

HSM-Powerline-FA-500.3-professionele-papierversnipperaar

De HSM Powerline FA 500.3 is een krachtige industriële shredder met een invoerband voor de vernietiging van datadragers. De robuuste papiervernietiger is ideaal voor het vernietigen van grote hoeveelheden vertrouwelijke papieren. De versnipperaar heeft robuuste wielen en een parkeerrem, waardoor de machine gemakkelijk te verplaatsen is in uw bedrijf. HSM heeft de shredder uitgerust met massief stalen snijrollen voor intensief gebruik. De krachtige ‘duurloop’ motor zorgt voor een continue werking waardoor er de hele dag door papier vernietigd kan worden. Dankzij de geïntegreerde automatische smeerinrichting worden de messen automatisch gesmeerd.

 • Veiligheidsklasse: P-4
 • Capaciteit: 180-200 vel
 • Opvangbak: 530 liter
 • Invoerbreedte: 500 mm

Offerte Aanvragen »
Vrijblijvend & Snel Advies


#3 | intimus H200 CP4

“Robuuste metalen onderkast en stevige wielen”

intimus-H200-CP4-professionele-papierversnipperaar

De Intimus H200 is een industriële papiervernietiger voor het vernietigen van grote hoeveelheden vertrouwelijk papier volgens veiligheidsnorm P-4. De opvallend stille (56 dB) papiervernietiger versnippert tot 80 vellen papier tegelijk, de snippers worden opgevangen in een ruime opvangbak met een inhoud van 200 liter. De documenten werpt u via de bovenkant in de trechter van de papierversnipperaar. U kunt bijvoorbeeld uw papierkorfje legen waarna de machine het direct versnippert, ook opgepropte papieren. Het is daarnaast mogelijk om via de voorzijde papier aan te bieden in een sleuf ter vernietiging.

 • Veiligheidsklasse: P-4
 • Capaciteit: 70-80 vel
 • Opvangbak: 200 liter
 • Invoerbreedte: 444 mm

Offerte Aanvragen »
Vrijblijvend & Snel Advies


#4 | intimus 14.95 S

“Invoertafel met geïntegreerde invoerband”

intimus-14.95-S-professionele-shredder

De Intimus 14.95 is een ‘heavy-duty’ papiervernietiger met een ruime invoertafel en een geïntegreerde transportband. Hierdoor is het versnipperen van papier veilig, gecontroleerd en gebruiksvriendelijk. Het versnipperde papier wordt in een mobiele opvangbak van 200 liter opgevangen. Met de shredder kunt u zowel glad als gekreukt papier vernietigen, maar ook cd’s en pasjes zijn geen probleem om te vernietigen. Ondanks dat dit een grote shredder is, past deze door standaard deuropeningen. De zwenkwielen zorgen voor flexibel gebruik op kantoor.

 • Veiligheidsklasse: P-3
 • Capaciteit: 130-140 vel
 • Opvangbak: 200 liter
 • Invoerbreedte: 430 mm

Offerte Aanvragen »
Vrijblijvend & Snel Advies


#5 | intimus 16.50 Smartshred

“Met invoerband en optionele balenpers”

intimus-16.50-Smartshred-professionele-papiervernietiger

De Intimus 16.50 is een zeer krachtige industriële shredder die tot wel 330 vellen papier tegelijk kan vernietigen. Losse papieren tot volledige mappen kunnen in één handeling worden versnipperd. De shredder is voorzien van een ruime invoertafel met ene invoerband, dit zorgt voor gemakkelijke en veilige bediening. De krachtige motor in combinatie met slijtvaste stalen snijrollen staan garant voor het vernietigen van grote hoeveelheden papier. De Intimus 16.50 Smartshred versnippert ook paperclips, cd’s, creditcards, floppy’s schijven en mappen.

 • Veiligheidsklasse: P-3
 • Capaciteit: 300-330 vel
 • Opvangbak: 450 liter
 • Invoerbreedte: 482 mm

Offerte Aanvragen »
Vrijblijvend & Snel Advies


Video: HSM Powerline FA 400.2


Meer industriële papiervernietigers

Deze top 5 bevat onze selectie van grote en robuuste papierversnipperaars van HSM en Intimus voor het versnipperen van grote volumes papier en andere soorten media. Naast deze vijf papiervernietigers hebben we uiteraard meer keuze.

Zoekt u een specifieke papierversnipperaar
? Verstuur dan uw aanvraag met uw wensen, budget en specificaties. Dan gaan we samen op zoek! Zowel Nederlandse en Belgische ondernemers kunnen wij vrijbijvend adviseren.

Offerte Aanvragen »
Nederland & België


Officiële productbrochure’s

Bekijk hieronder de productbrochure’s van onze aanbevolen papierversnipperaars. Hier kunt u meer afbeeldingen, informatie en handleidingen vinden over de professionele shredders. Wilt u de prijs weten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan voor prijsinformatie.

Deze professionele shredders zijn geschikt vanaf 10 personen en bedoeld voor bulk shredden. Deze geselecteerde machines zijn niet bedoeld voor gebruik in een kantoorruimte of afdeling. Zoekt u papierversnipperaars voor kantoor? Bekijk ons advies voor papierversnipperaars voor groot kantoor.

HSM papierversnipperaars

 1. HSM Powerline FA 400.2
 2. HSM Powerline FA 500.3

Intimus papierversnipperaars

 1. intimus H200 CP4
 2. intimus 14.95 S
 3. intimus 16.50 Smartshred

Video: Bekijk de intimus 16.50 SmartShred in actie

Ter illustratie kunt u hieronder een video bekijken van een professionele shredder van intimus, één van onze partners. In de video is duidelijk de kracht te zien van een ‘heavy-duty’ papiervernietiger. De 16.50 is leverbaar met veiligheidsniveau P-2 (papier vernietigd in strookjes) of P-3 (papier vernietigd in confetti).


Meer over industriële papier shredders

Met een industriële papier shredder kunt u zeer grote volumes vertrouwelijk papier en andere datadragers vernietigen. Deze shredders zijn bedoeld voor grote doorvoer en totale bedrijfsinzet. Ideaal als uw binnen uw bedrijf uw archiefpapier of andere dagelijkse hoeveelheden wilt vernietigen, in plaats van dit uit te besteden aan datavernietigingsbedrijf.

Deze industriële shredders zijn niet bedoeld om te gebruiken op kantoor. Het zijn robuuste machines, werkend op krachtstroom en die tijdens het shredden te veel geluid en stof produceren. De machine kan dus beter niet geplaatst worden op een afdeling of in een werkruimte. Bovendien hebben deze papiervernietigers krachtstroom (3 fase stroom) nodig, dit is vaak niet standaard voorhanden in een kantooromgeving.

Met een industriële papiervernietiger vernietigt u allerlei soorten vertrouwelijk datadragers. Zoals oud archiefpapier, dossiers, facturen, contracten, prijslijsten en documenten met klantgegevens. De meest krachtige shredders kunnen gebundelde documenten en ordners in één keer vernietigen, zonder dat de documenten losgehaald hoeven te worden.

Naast papier kunnen deze shredders ook andere media vernietigen, zoals usb-sticks, cd’s, pasjes en floppydisks. Daarom worden deze papierversnipperaars ook vaak datavernietigers genoemd.

krachtige professionele papiervernietigers

Voldoe aan de AVG privacywet met een goede papierversnipperaar.

Waar op letten?

 • Veiligheidsklasse – Kies voor zakelijk gebruik minimaal voor een P-3 papiervernietiger. Er zijn grote shredders die volgens veiligheidsklasse P-1 of P-2 versnipperen, maar dit is niet aan te raden voor vertrouwelijk papier.
 • Invoercapaciteit – Voor het vernietigen van grote hoeveelheden papier volstaat een standaard kantoor versnipperaar niet. U heeft een krachtige machine nodig die grote stapels papier tegelijk kan vernietigen, zonder dat de motor vastloopt of dient af te koelen. In onze lijst met aanbevelingen staan shredders die wel wel twee tot drie pakken printpapier tegelijk kunnen vernietigen.
 • Invoerbreedte – Professionele papierversnipperaars staan voor efficiëntie. Dankzij de brede invoeropening kan A4 en A3 papier met gemak worden vernietigd in de shredder en is het niet nodig om papieren dubbel te vouwen.
 • Motor – Een basis shredder voor professioneel gebruik werkt op een standaard 1 fase motor. Deze kan aangesloten worden op een normaal stopcontact. Maar de echt krachtige shredders worden aangedreven met 3 fase krachtstroom. Let er op dat uw bedrijf krachtstroom kan leveren.
 • Formaat en gewicht – Industriële papierversnipperaars voor zakelijk gebruik hebben een groot formaat. Onderstaand afgebeelde HSM Powerline FA 500.3 heeft een gewicht van 905 kilogram en een opvangbak van 530 liter. Let op dat de machine dus past in uw bedrijf, en dat de ondervloer hiervoor geschikt is in verband met het gewicht.

grote papierversnipperaar voorzien van olie

Wat zijn de veiligheidsklasse?

Elke papierversnipperaar werkt volgens een DIN 66399 veiligheidsklasse voor papiervernietiging. Deze klasse is ingedeeld in 7 levels, P-1 t/m P-7:

papierversnipperaar-veiligheidsniveaus-p1-p2-p3-p4-p5-p6-p7
Veiligheidsniveaus: Van stroken naar micro-snippers.

Lees meer over DIN 66399 en de vernietigingsklassen.

Wat kosten professionele papiervernietigers?

Gemiddeld kosten deze shredders tussen de € 5.000 en de € 15.000 voor een instapmodel. De aanschafprijs voor de hoge capaciteit papiervernietigers ligt tussen de € 25.000 en de € 50.000 . In combinatie met een balenpers kan deze ‘shredder baler’ combinatie zelfs € 100.000 bedragen.

Heeft u een lager budget?

Een papierversnipperaar is een vrij grote investering. Het is daarbij wel een investering in datazekerheid en het beschermen van persoonlijke en andere vertrouwelijke gegevens.

Heeft u minder budget beschikbaar voor een shredder? Dan zijn er uiteraard ook goedekopere papiervernietigers leverbaar die aan sluiten bij uw eisen. Stuur ons vrijblijvend een offerteaanvraag en ons team staat voor u klaar om een geschikte papierversnipperaar te zoeken.

papiervernietiger met balenpers

Er is veel verschil in professionele shredders voor groot gebruik of industrieel gebruik. Laat u daarom vrijblijvend adviseren door onze experts, zodat u de shredder vindt die geschikt is voor uw bedrijf.

Wij werken samen met de productexperts van onder andere HSM en Intimus om u goed te adviseren over zakelijke shredders.

Meer papiervernietigers voor op kantoor


Welke shredder is geschikt voor uw bedrijf?
Prijs op aanvraag (NL & BE)

Vrijblijvend advies over professionele versnipperaars die passen bij uw bedrijf én budget.

Offerte Aanvragen »
Nederland & België

Auteur

 • Pim Brouwer

  Pim is verantwoordelijk voor de websites, marketing en communicatie bij de Nijssen Groep. Gespecialiseerd in online marketing en SEO.

  Bekijk Berichten

Geplaats op 10 mei 2023