Wat te doen met papiersnippers?

14 januari 2021 Shares

Home Advies Wat te doen met papiersnippers?

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 14 januari 2021 Shares

Wat te doen met papiersnippers?

Veilig al uw papiersnippers weggooien

Gebruikt u een papierversnipperaar? Dan heeft u te maken met papiersnippers of papierstroken. Wat kunt u het beste doen met uw versnipperde documenten? Lees ons advies hier.

Welk formaat snipper heeft u?

Het is belangrijk om te weten welk formaat papiersnippers of papierstroken u heeft. Een papierversnipperaar vernietigt namelijk volgens een DIN-normering. Dit kan bijvoorbeeld DIN P-2 of DIN P-4 zijn. Hoe hoger dit getal, hoe fijner de strook of snipper.

stroken-snippers-micro-snippers-din
V.l.n.r. – DIN P-1 | DIN P-3 | DIN P-5

Stroken zijn nog goed leesbaar

Heeft u een DIN P-1 of DIN P-2 papiervernietiger? Dan maakt uw machine stroken in plaats van snippers. Ons advies is om vertrouwelijke documenten niet met dit soort papierversnipperaars te vernietigen. Stroken zijn namelijk relatief goed leesbaar en een document is nog vrij eenvoudig te reconstrueren.

din-veiligheidsklasse-snippers
Van stroken naar micro-snippers.

Snippers zijn vrijwel onleesbaar

Vanaf DIN P-3 worden er snippers gemaakt van uw papier. Deze snippers zijn lastig te lezen en een document is zeer moeilijk te reconstrueren. Hoe hoger de DIN-waarde, hoe kleiner de snipper en hoe kleiner de kans op leesbaarheid van uw informatie.

wat-overblijft-zijn-kleine-onleesbare-snippersVanaf DIN P-3 worden er snippers gemaakt van uw vertrouwelijk papier

Mag versnipperd papier in de papiercontainer?

Ja, versnipperd papier mag u in een papiercontainer of papierbak werpen. Dit is wel geheel op eigen risico. Recyclingbedrijven zullen het vernietigde papier niet als vertrouwelijk papier behandelen.

Dat betekent dat de mogelijkheid aanwezig is dat onbevoegden uw versnipperde papier kan bekijken.

Papiersnippers veilig ophalen door datavernietigingsbedrijf

ca-plus-fnoi-paper-to-paperWilt u geen risico lopen? Dan doet u er verstandig aan om de papiersnippers te laten verwerken door een CA+ gecertificeerde datavernietiger.

U kunt de papiersnippers zelf aanbieden bij een datavernietigingsbedrijf. Of u kunt de snippers laten afvoeren. Dit kan eenmalig of op regelmatige basis. In de meeste gevallen maakt u gebruik van een speciale security container.

Bekijk Archief Vernietigen

Beveiligde papiercontainer met slot

Deze vertrouwelijke papierbak kan op slot zodat niemand bij de documenten kan komen. De inhoud van de container wordt door het vernietigingsbedrijf opgehaald en vernietigd.

240-en-770-liter-beveiligde-rolcontainer-met-slotU kunt uw papiersnippers natuurlijk ook in zo’n beveiligde papiercontainer werpen. Zo bent u er zeker van dat uw papiersnippers op een veilige en betrouwbare manier worden behandeld en verwerkt.

Maar bij het gebruik van een beveiligde papiercontainer hoeft u eigenlijk het papier niet meer te versnipperen. Aangezien in deze container uw documenten veilig zijn. Het datavernietigingsbedrijf (mits gecertificeerd) staat garant voor vertrouwelijke afvoer en vernietiging van uw oud papier.

Hierdoor is het niet meer noodzakelijk om zelf uw documenten te versnipperen, dit bespaart u veel tijd. Tenzij uw bedrijf een beleid voert dat stelt dat zeer confidentiële (oude) documenten per direct versnipperd dienen te worden.


Kan versnipperd papier worden gerecycled?

Ja, papiersnippers en stroken kunnen worden gerecycled. De wijze van recycling hangt wel af bij wie u de papiersnippers aanbiedt.

keukenpapier-tissuepapierEen standaard papierverwerker zal de papiersnippers met al het andere oud papier recyclen. Van dit papier wordt een pulp gemaakt waarna de pulp wordt gedroogd om weer nieuw papier van te maken.

Van papiersnippers wordt keukenpapier gemaakt

Een datavernietigingsbedrijf zal de papiersnippers opnieuw vernietigen samen met al het andere vertrouwelijk papier. De snippers worden vervolgens geperst tot balen papier. En deze balen worden door de tissue industrie verder verwerkt tot hygiëne papier.

Lees hier meer over de recycling van papiersnippers.


Veilig afvoeren, vernietigen en verwerken van papiersnippers

Wilt u geen risico lopen dat uw papiersnippers alsnog ingezien kunnen worden door derden? Laat dan uw snippers ophalen, vernietigen en verwerken door een gecertificeerd datavernietigingsbedrijf.

U bent er dan zeker van dat de papiersnippers in een beveiligde omgeving worden vernietigd en dat het restmateriaal hoogwaardig wordt gerecycled.

Bekijk papier vernietigen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *