Nadelen van een automatische papierversnipperaar

22 augustus 2022 Shares

Home Advies Nadelen van een automatische papierversnipperaar
Auteur:
/ 22 augustus 2022

Nadelen van een automatische papierversnipperaar

Een autofeed papiervernietiger is een efficiënte manier om stapels papier automatische te versnipperen. U vult de invoer van de shredder en het apparaat doet al het werk voor u. Erg handig dus, maar er zijn wel een aantal nadelen van een automatische versnipperaar om rekening mee te houden.

1. Versnipper velletje voor velletje

Een automatische shredder versnippert het papier velletje voor velletje. Dit betekent dat elk velletje los aangeboden moet worden in een net stapeltje. Papieren die aan elkaar gemaakt zijn met een nietje of paperclip kunnen hierdoor niet versnippert worden. Ook het invoeren van mapjes of ingebonden boekjes is niet mogelijk.

2. Regelmatige vastlopers

Ondanks dat de meeste autofeed shredders een ‘anti vastloopfunctie’ hebben, kunnen de versnipperaars toch vastlopen. Dat komt omdat een automatische shredder vrij kritisch is op hoe het papier wordt aangeboden.

Allereerst moet het papier in een net stapeltje in de invoerlade geplaatst worden. Daarnaast moet het papier niet te dik zijn (circa 80 gram per vel) en dienen nietjes of paperclips vooraf verwijderd worden. Ook dubbelgevouwen papier zal in de meeste gevallen resulteren in een ‘paper jam’.

Omdat de meeste mensen de automatische shredder aanzetten na werktijd kan het voorkomen dat de papieropstopping ontstaat zonder dat er toezicht is op de machine.

3. Shredden duurt langer

In de meeste gevallen is het manueel shredden van papier efficiënter dan het automatische shredden van papier. Dat komt omdat papierversnipperaars met een hoge invoercapaciteit geschikt zijn om bijvoorbeeld 20 vellen papier per keer te versnipperen.

Een automatische shredder kan één velletje papier per keer versnipperen en doet hier relatief ook vrij lang over, vanwege het automatische systeem.

Gemiddeld genomen zal het dus in de meeste gevallen zo zijn dat een manuele shredder sneller versnippert.

4. Meer onderhoud nodig

Een automatische versnipperaar heeft rubberen wieltjes die ervoor zorgen dat het papier in de invoeropening wordt gerold. Dit is een soortgelijk systeem als bij printers. Deze rubberen wieltjes zullen op den duur slijten en dienen dus met enige regelmaat vervangen te worden. Het mechanisme zelf zal op de duur ook slijten en mogelijk vervangen moeten worden.

Advies voor automatische shredders

Bekijk hier ons advies over automatische papierversnipperaars.

Auteur

  • Pim Brouwer

    Pim is verantwoordelijk voor de websites, marketing en communicatie bij de Nijssen Groep. Gespecialiseerd in online marketing en SEO.

    Bekijk Berichten

Geplaats op 22 augustus 2022