Cd versnipperaar kopen om cd’s te vernietigen

11 oktober 2016 Shares

Home Advies Cd versnipperaar kopen om cd’s te vernietigen

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 11 oktober 2016 Shares

Cd versnipperaar kopen om cd’s te vernietigen

cd-dvd-in-papierversnipperaarVersnipper zelf uw cd-roms en dvd’s

Naast vertrouwelijk papier wilt u ook graag oude cd’s en dvd’s vernietigen met uw papier shredder. Welke papierversnipperaar met cd versnipper functie kunt u dan het beste kopen? In dit artikel onze aanbeveling voor papier / cd versnipperaars die naast papier ook cd’s en dvd’s tot fijne snippers vernietigen. De shredders zijn geschikt voor kantoor en thuisgebruik.

Video: CD’s shredden met papierversnipperaar

Bekijk in deze video hoe wij cd’s, cd-roms en dvd’s vernietigen met een Fellowes Powershred 450M papiervernietiger (DIN P-5).

De beste cd versnipperaar

Onderstaande papierversnipperaars hebben een cd versnipper functie. Daarbij beschikken de shredders over een los compartiment om de cd snippers in op te vangen.

Fellowes Powershred 73Ci

“Zakelijke papierversnipperaar voor cd’s en dvd’s”

Fellowes-Powershred-73Ci--papiervernietiger

De Fellowes Powershred 73Ci is een all-round papiervernietiger voor op kantoor of thuiskantoor. De DIN P-4 shredder kan naast uw papier ook cd’s, dvd’s, creidtcards, nietjes en paperclips vernietigen. Wilt u dus vertrouwelijk papier of een oude disc met vertrouwelijke informatie wegdoen? Dan biedt deze papier shredder u de oplossing. De 73Ci is voorzien van Safe Sense techniek voor extra veiligheid. En de Jam Proof techniek van Fellowes zorgt dat een papier opstopping voorkomen wordt.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-4 (microsnippers)
 • Snippergrootte: 4 x 35 mm
 • Garantie: 2 jaar
 • Geluidsniveau: 56 dB
 • Aantal A4: 12 vellen
 • Opvangbak: 23 liter

Bekijk de Prijs

HSM Shredstar X10

“Betrouwbare shredder voor papier en cd’s.”

hsm-shredstar-x10-cd-versnipperaar

Met de HSM Shredstar X10 vernietigt u naast uw vertrouwelijk papier ook uw cd’s en dvd’s. Papier wordt vernietigd volgens veiligheidsklasse DIN P4. Dat wil zeggen dat uw papier vernietigd wordt tot kleine onleesbare snippers. U vernietigt ook uw cd’s en dvd’s met een snelheid van 3 cm per seconde. De cd / dvd snippers worden opgevangen in een los bakje. Naast cd’s kunt u ook bankpassen vernietigen.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-4 (microsnippers)
 • Snippergrootte: 4 x 35 mm
 • Garantie: 2 jaar
 • Geluidsniveau: 58 dB
 • Aantal A4: 10 vellen
 • Opvangbak: 20 liter

Bekijk de Prijs

Rexel Duo

“Goedkoop papier en cd’s versnipperen.”

rexel-duo

De Duo is een compacte shredder waarmee u uw papier (met nietjes) tot fijne snippers vernietigd. Ook cd’s, dvd’s en pasjes kunt u prima met de Rexel versnipperen. Deze papierversnipperaar is onze tweede keus omdat uw papier op DIN P3 formaat wordt vernietigd.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-3 (snippers)
 • Snippergrootte: 4 x 45 mm
 • Garantie: 2 jaar
 • Geluidsniveau: 70 dB
 • Aantal A4: 10 vellen
 • Opvangbak: 17 liter

Bekijk de Prijs


Onze keus: HSM Shredstar X10

Wilt u naast uw cd’s ook uw vertrouwelijk papier goed vernietigen? Dan is ons advies om voor de HSM Shredstar X10 te kiezen. Deze all-in-one shredder is tevens ook onze aanbeveling in onze papierversnipperaar top 10.

Of bekijk hier alle papierversnipperaars waarmee u cd’s en dvd’s kunt versnipperen.

Waar op letten bij een papier / cd versnipperaar?

papierversnipperaar-met-cd-los-bakje-cd-snippersHoe worden de cd snippers opgevangen in de shredder? Uw papierversnipperaar heeft als hoofddoel het vernietigen van documenten. En het vernietigen van cd’s, dvd’s en andere discs is een extra feature.

Het is daarom belangrijk dat de vernietigde cd’s en dvd’s worden opgevangen in een los reservoir. Sommige papierversnipperaars beschikken over een apart bakje die de cd snippers opvangt. Zodat de cd snippers niet tussen uw papiersnippers vallen. Dat is beter voor de verdere recycling van uw papiersnippers.

Maar er zijn ook papiervernietigers waarbij dit opvangbakje voor cd’s en dvd’s ontbreekt. In dit geval vallen de cd snippers tussen het versnipperde papier. Hierdoor zijn de papiersnippers niet meer geschikt om bij het oud papier te doen. Vooral voor zakelijke gebruikers is dit een belangrijk punt.

U kunt natuurlijk ook de opvangbak van de papiershredder eerst legen voordat u cd’s gaat versnipperen. Maar dit vergt wel een extra handeling.

Waarom cd’s en dvd’s versnipperen?

Net als papier is een cd of dvd een datadrager. Op een cd kan bijvoorbeeld muziek, software, foto’s, video’s of tekstbestanden staan. Waarschijnlijk heeft u thuis of op uw werk een verzameling met diverse cd-roms. En sommige van deze disks bevatten vertrouwelijke informatie. Zoals personeelsgegevens, persoonsgegevens, privégegevens, zakelijke gegevens of andere confidentiële informatie waarvan u liever niet heeft dat derden dit kunnen inzien. Een cd shredder biedt u de mogelijkheid om direct een cd, die u niet meer nodig heeft, te vernietigen. Dit is een stuk betrouwbaarder dan de cd weggooien. Shredder is biedt ook meer dataveiligheid in plaats van het bekrassen van een cd of dvd.

Wat is het nadeel van een cd shredder?

hsm-shredder-cd-vernietigenMet een papierversnipperaar kunt u slechts één cd of dvd tegelijk vernietigen. De sleuf is net groot genoeg om een schijfje in te stoppen. Moet u dus een flinke stapel cd’s of dvd’s vernietigen? Dan kan dit een tijdrovende klus worden, helaas.

Daarnaast is de opvangbak voor de cd snippers ook niet zo groot. Dit staat zeker niet in verhouding met de opvangbak voor de papiersnippers.

Een papierversnipperaar met de functie om naast papier ook cd’s te vernietigen is hoofdzakelijk bedoeld om incidenteel kleine hoeveelheden disks mee te versnipperen.

Bekijk cd versnipperaars.

vernietigde-cd-dvd-datadragers

Bestaat er een cd vernietiger?

Als u cd’s wilt vernietigen koopt u eigenlijk altijd een papierversnipperaar waarmee u ook uw discs kunt versnipperen. Maar in 2006 kwam het nieuwsbericht online dat Elecom (een Japanse producent) een cd vernietiger had ontwikkeld  specifiek voor het vernietigen van cd’s. De cd’s worden bij dit USB-apparaat niet versnipperd maar bekrast.

Bekijk hier meer over de Elecom SCR-CD001 cd shredder. Of de cd shredder nog te koop is, is ons niet bekend.

Wilt u veel cd’s en dvd’s versnipperen?

Stuk voor stuk cd’s versnipperen is een tijdrovende klus. Heeft u veel cd’s of dvd’s met vertrouwelijke informatie waar u op een veilige en snelle manier vanaf wilt? Dan kunt u de vernietiging van uw digitale informatie ook laten doen door een vernietigingsbedrijf.

Heeft u interesse? Bekijk dan onze pagina over het vernietigen van digitale datadragers.

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 11 oktober 2016 Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *