Archief vernietigen door een bedrijf?

5 januari 2020 Shares

Home Advies Archief vernietigen door een bedrijf?

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 5 januari 2020 Shares

Archief vernietigen door een bedrijf?

De voor- en nadelen van een papierversnipperaar

Bent u uw archief aan het opruimen en heeft u veel archiefpapier dat u wilt laten vernietigen? Dan staat u voor de keuze of u het papier zelf gaat versnipperen of dat u het papier laat vernietigen door een speciaal bedrijf die gespecialiseerd is in papiervernietiging.

Kiest u dus voor een papierversnipperaar of voor de dienstverlening papiervernietiging? Voor het vernietigen van vertrouwelijk papier zijn de mogelijkheden voor vertrouwelijke vernietiging afhankelijk van de hoeveelheid papier, de vertrouwelijkheid van het materiaal, de inrichting van uw bedrijfsprocessen en de van toepassing zijnde wettelijke voorschriften.

papierversnipperaar-gebruiken-of-archief-laten-vernietigen
Zelf papier vernietigen of kiezen voor archiefvernietiging

Zowel voor bedrijven als particulieren kan het verstandiger zijn om archiefpapier te laten vernietigen bij een bedrijf. U bespaart namelijk tijd en in de meeste gevallen geld. U hoeft immers geen papierversnipperaar aan te schaffen en u hoeft geen tijd te spenderen aan het eigenhandig versnipperen van het papier.


Hoe kunt u vertrouwelijk archief vernietigen?

U kunt zelf uw papier vernietigen met behulp van een papierversnipperaar. Of u kunt ervoor kiezen om uw vertrouwelijk papier gecertificeerd te laten vernietigen door een professionele datavernietiger. Maar welke oplossing is voor u het beste?

Papier vernietigen met een papierversnipperaar

Wat is een papiervernietiger? Met een papiervernietiger kunt u uw confidentiële papieren informatie versnipperen. Het s de office oplossing voor het vernietigen van kleine hoeveelheden hoog geclassificeerd papier.

Een papierversnipperaar versnippert papier zodat de informatie op het papier verloren gaat voor onbevoegden. Toch is de vertrouwelijke vernietiging beperkt bij versnipperaars met een lage DIN-klasse, omdat met behulp van computerprogramma’s aantoonbaar informatie weer leesbaar gemaakt kan worden zoals wordt vermeld op de site van Wikipedia.

Als u vertrouwelijke documenten wilt versnipperen, kies dan voor een shredder die minimaal versnippert volgens de DIN 3-norm. Met deze papiervernietigers haalt u de integriteit uit het papier. Hierdoor maakt u letters en cijfers onleesbaar voor onbevoegden.

Verschillende papierversnipperaars

Er zijn veel verschillende soorten papiervernietigers. Zo heeft u bijvoorbeeld al een goedkope papiervernietiger voor dertig euro. Maar er zijn ook papiervernietigers van duizenden euro’s.

papierversnipperaar kopen
Welke shredder past bij u?

De papiervernietiger is in verschillende capaciteiten beschikbaar; van het vernietigen van enkele A4-tjes tot shredders met een capaciteit tot 25-50 vernietigingen per dag. Het papier wordt met een mes in de lengterichting in repen gesneden.

De duurdere versies snijden het papier ook in de breedterichting en zijn daarom bij uitstek geschikt voor de vernietiging van zeer confidentiële stukken. Bij de aanschaf van een papierversnipperaar moet u rekening houden met de aanschaf- en onderhoudskosten en de duurzame afvoer van het versnipperde materiaal zodat het weer een herbestemming kan krijgen.


Bekijk onze top 10 Papierversniperaars


Voordelen van papierversnipperaars:

 • Uw papierafval zal minder volumineus zijn.
 • De betere papierversnipperaars kunnen naast papier ook cd-roms en cards vernietigen.
 • U kunt op elk moment van de dag een vertrouwelijk document vernietigen.

Lees meer voordelen van shredders.

10 Nadelen van een papiervernietiger:

 1. Bij overbelasting moet de papierversnipperaar afkoelen.
 2. Het kost werknemers tijd om papier te versnipperen.
 3. Een papiervernietiger heeft onderhoud nodig.
 4. Een papierversnipperaar kan door een paper-jam vastlopen tijdens het versnipperen.
 5. Een standaard papiervernietiger is niet lange tijd achterelkaar te gebruiken.
 6. Een papiervernietiger heeft een maximale invoercapaciteit.
 7. Een papiervernietiger kan defect raken.
 8. Het apparaat kan door één persoon tegelijk gebruikt worden.
 9. Een shredder produceert geluid en kan verstorend werken op kantoor.
 10. Het is niet mogelijk om zeer grote hoeveelheden papier in een korte tijd te vernietigen.

Wat is papiervernietiging?

Papiervernietiging of archiefvernietiging is de dienstverlening die datavernietigingsbedrijven aanbieden. Deze bedrijven halen uw vertrouwelijke papier op en vernietigen deze vervolgens in een grote industriële shredder.

Bekijk kosten papiervernietiging

archiefpapier-voor-archiefvernietiging

U kunt bij de meeste bedrijven ook het papier zelf brengen op locatie. U betaalt dan geen transportkosten en dit is voor particulieren vaak aan te raden, zeker als u relatief kleine hoeveelheden archief wilt vernietigen. Bijvoorbeeld enkele verhuisdozen, archiefdozen of boodschappentassen met vertrouwelijke documenten.

Papiervernietiging is een dienst om uw dagelijkse vertrouwelijke papier eenmalig of frequent te laten vernietigen door een vernietigingsbedrijf.

Waarom papier vernietigen?

Elk bedrijf produceert dagelijks vertrouwelijk papier. Zoals notulen, offertes, facturen en andere bedrijfsdocumenten die persoonsgegevens bevatten van klanten of van werknemers. Maar het is niet mogelijk om al het papier te bewaren, dit heeft ook deels te maken met de wettelijke bewaartermijnen. Daarom wordt er dagelijks een hoop papier weggegooid. Bijvoorbeeld in de prullenbak, in de papierbak of het papier wordt versnipperd in de papiervernietiger.

Het is het beste om uw (vertrouwelijke) papier te vernietigen, met het oog op veiligheid van uw vertrouwelijke informatie. Dit kunt u doen door middel van een papiervernietiger. Of u kunt uw papier laten vernietigen door een professioneel vernietigingsbedrijf.

Gaat u zelf vertrouwelijk papier versnipperen?

Let op de veiligheidsklasse van uw papierversnipperaar. Kies minimaal voor een DIN P-3 shredder of hoger.

Papier gecertificeerd laten vernietigen

ca-plus-fnoi-paper-to-paperVoor de vernietiging van grote hoeveelheden vertrouwelijk papier is het verstandig om een CA+-gecertificeerde datavernietiger in te schakelen. Bijvoorbeeld voor de opruiming van uw archiefruimte. Deze datavernietigingsbedrijven zijn onafhankelijk gekeurd op het gehele inzamel- en vernietigingstraject.

Gesloten vernietigingssysteem

De meeste datavernietigers werken met een gesloten vernietigingssysteem. Dit houdt in dat het gehele proces van inzameling tot en met de vernietiging van het papier vertrouwelijk gebeurt. U kunt bijvoorbeeld gebruik maken van afsluitbare rolcontainers.

De rolcontainers worden dan op afspraak geleegd in een beveiligd transportvoertuig. Dit proces van inzameling en verwerking is gecertificeerd volgens de CA+ richtlijnen. Het proces wordt periodiek geauditeerd door een geaccrediteerde instelling, KIWA, waarmee de uitvoering verzekerd is van een gestandaardiseerde werkwijze.Uw papier zal achter gesloten deuren vernietigd worden door gescreend personeel en onder het toezicht van beveiligingscamera’s.

U kunt er ook voor kiezen om kleinere hoeveelheden vertrouwd papier aan te bieden op de vernietigingslocatie van de datavernietiger.


Gecertificeerde datavernietiger

Kies altijd voor een CA+ gecertificeerde datavernietiger. Bedrijven die CA+ gecertificeerd zijn zullen uw vertrouwelijke papier volgens de regels, die opgesteld zijn door de FNOI, vernietigen. Lees meer over de CA+ certificering.

Voordelen van papiervernietiging door een datavernietiger

 • Datavernietigers nemen u de last van het vernietigen uit handen.
 • Milieuvriendelijke verwerking als grondstof voor de tissueindustrie.
 • Uw vertrouwelijke papierafval kan op afroep worden opgehaald en vernietigd.
 • U bent verzekerd van volledige vernietiging bij een gecertificeerde datavernietiger.
 • Alle vertrouwelijke informatie kunt u makkelijk in afsluitbare containers deponeren.

Nadelen van papiervernietiging door een datavernietiger

 • Voor kleine hoeveelheden vertrouwd papier is het inschakelen van een datavernietiger minder interessant.

Wilt u uw papier gecertificeerd laten vernietigen?

Laat uw papier vernietigen

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 5 januari 2020 Shares

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *