Papierversnipperaar van Blokker, Hema en Action

28 januari 2020 Shares

Home Advies Papierversnipperaar van Blokker, Hema en Action

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 28 januari 2020 Shares

Papierversnipperaar van Blokker, Hema en Action

Beste Goedkope Papierversnipperaars

U wilt graag een goedkope papiervernietiger kopen die betrouwbaar en degelijk is. Niet eentje die constant vastloopt en na 1 minuut gebruik al moet afkoelen. Dan kunt het beste geen budget versnipperaar van 25 euro kopen, dat levert vaak meer ergernis op dan gemak. Wilt u vertrouwelijk papier deugdelijk vernietigen? Bekijk dan ons advies.

Tip: Goedkope Shredders

papierversnipperaar-blokker-hema-gamma-aldi-kijkshop-bruna-action
Voldoet een budget shredder aan uw verwachtingen?

Hieronder staat ons advies voor voordelige maar goede papier shredders. Deze papiervernietigers voldoen aan:

 • Prijsklasse: Onder de 85 euro
 • Veiligheidsklasse: DIN P-3 en DIN P-4 (snippers)
 • Geschikt voor vertrouwelijk papier: Ja
 • Opvangcapaciteit: 10 liter of meer
 • Invoercapaciteit: 5 A4-vellen tegelijk of meer

#1 – Rexel Momentum X308

Rexel-Papierversnipperaar-P3-Momentum-X308

Alles-in-1 papiervernietiger met CD versnipperaar

De Rexel Momentum X308 is een goedkope en betrouwbare DIN P-3 papiervernietiger die uw papier versnippert in snippers met een grootte van 5 x 42 mm. Met deze shredder vernietigt u tot acht vellen vertrouwelijk A4 papier tegelijk. De papiervernietiger kan tot 3 minuten achtereen uw documenten shredden, perfect dus voor thuisgebruik. De snippers vallen in een ruime opvangbak van 15 liter, geschikt voor zo’n 100 vellen papier.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-3
 • Aantal A4: 8 vellen tegelijk
 • Opvangbak: 15 liter
 • Versnippert CD’s: Nee
 • Geluidsniveau: – dB

Bekijk de Prijs


#2 – Rexel Duo

rexel-duo-papier versnipperaar

Alles-in-1 papiervernietiger met CD versnipperaar

De Rexel Duo is al jaren een populaire papier versnipperaar voor mensen die een goedkope papier shredder zoeken met goede specificaties. Deze papiervernietiger heeft een vrij grote opvangbak die geschikt is voor 100 vernietigde documenten. U kunt tot 10 vellen A4-papier tegelijk versnipperen. Dit is relatief veel voor een budget shredder. Naast uw vertrouwelijke documenten kunt u ook CD’s, pasjes, paperclips en nietjes versnipperen. Dit maakt de Rexel Duo onze nummer 1 goedkope papierversnipperaar. Het is jammer dat de shredder geen DIN P-4 klasse heeft en relatief luid is.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-3
 • Aantal A4: 10 vellen tegelijk
 • Opvangbak: 17 liter
 • Versnippert CD’s: Ja
 • Geluidsniveau: 70 dB

Bekijk de Prijs


#3 – Fellowes Powershred 36C

fellowes-powershred-36c-shredder

Compacte shredder voor incidenteel gebruik

De Fellowes Powershred 36C is een ideale shredder als u thuis af en toe papier wilt versnipperen. Deze compacte papierversnipperaar zal niet in de weg staan en is makkelijk op te bergen. Dankzij de DIN P-4 veiligheidsklasse vernietigt u uw vertrouwelijke documenten tot kleine onleesbare snippers. U kunt tot wel 6 vellen A4 tegelijk versnipperen. Deze shredder is het nieuwere model van de populaire en wat duurdere P-35C.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-4
 • Aantal A4: 6 vellen tegelijk
 • Opvangbak: 12 liter
 • Versnippert CD’s: Nee
 • Geluidsniveau: 65 dB

Bekijk de Prijs


#4 – Rexel Alpha CC

Rexel-Alpha-CC-papiervernietiger

Eenvoudig en compact instapmodel

De Rexel Alpha CC is een goedkope basis DIN P-3 papiervernietiger. Met de Alpha CC versnippert u uw papier tot fijne snippers. Pasjes en Cd’s kunt u niet vernietigen in deze shredder. De Rexel is niet de allersnelste shredder, maar wel een van de goedkoopste in zijn klasse. Zoekt u een goede instap vernietiger om af en toe documenten te versnipperen, dan is de Rexel Alpha CC een aanrader.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-3
 • Aantal A4: 5 vellen tegelijk
 • Opvangbak: 14 liter
 • Versnippert CD’s: Nee
 • Geluidsniveau: 72 dB

Bekijk de Prijs


#5 – Fellowes Powershred 6C

Fellowes-Powershred-6C-papiervernietiger

Compacte DIN P-4 papier shredder

De Fellowes Powershred 6C is een compacte papiervernietiger die perfect past onder of naast uw bureau. En dankzij het kleine formaat bergt u de papierversnipperaar eenvoudig op in de kast. De Safety Lock voorkomt dat de shredder per ongeluk wordt ingeschakeld. Naast het versnipperen van vertrouwelijk papier tot DIN P-4 snippers (kleine snippers), versnippert deze machine ook nietjes, paper clips en credit cards. Helaas kunt u met de Fellowes 6C geen CD’s of DVD’s vernietigen.

 • Veiligheidsklasse: DIN P-4
 • Aantal A4: 6 vellen tegelijk
 • Opvangbak: 11 liter
 • Versnippert CD’s: Nee
 • Geluidsniveau: 65 dB

Bekijk de Prijs


Niet de shredder gevonden die u zoekt?

Shredders geschikt voor incidenteel gebruik

Let op: De genoemde papierversnipperaars zijn geschikt voor incidenteel gebruik door 1 of 2 gebruikers voor thuis en op kantoor. De shredders zijn niet geschikt om veel papier lang achter elkaar te vernietigen, zoals voor een administratie- of archiefopruiming. Bekijk onze top 10 shredders voor andere aanbevelingen, of bekijk hier alle papierversnipperaars.

Bekijk goedkope papiervernietigers

Papierversnipperaar aanbieding

Soms zijn er papierversnipperaars in de aanbieding. Meestal gaat het om een cashback actie of om een tijdelijke korting. Vooral Fellowes en Rexel promoten de papierversnipperaars regelmatig met scherpe aanbiedingen en acties.

papierversnipperaar-blokker-hema-gamma-aldi-kijkshop-bruna-action
Bekende winkelketens

Voldoet een goedkope shredder aan uw verwachting?

Winkelketens zoals Blokker, Hema, Gamma, Aldi, Lidl, Mediamarkt, Bruna en Action bieden allemaal wel eens goedkope papierversnipperaars aan. Deze vernietigers zijn laag geprijsd, maar vaak niet bedoeld voor deugdelijke vernietiging van confidentiële informatie, zoals bankgegevens en belastingpapieren. Dat komt omdat deze papiervernietigers uw papier over het algemeen in stroken vernietigen in plaats van onleesbare snippers.

Goedkope versnipperaars bevatten vrijwel altijd een lage DIN-normering, zoals DIN P-1 of DIN P-2. Dit houdt in dat deze shredders uw documenten in lange stroken vernietigen en dus niet in fijne snippers. Wij raden aan om voor de vernietiging van uw privacy-gevoelige papieren te kiezen voor een wat duurdere papierversnipperaar die minimaal vernietigt volgens veiligheidsklasse DIN P-3, dan wordt uw papier namelijk in onleesbare snippers vernietigd. Lees meer over de verschillen.

Ik had eerst een eenvoudig shreddertje van de bouwmarkt. Deze was erg traag, maakte stroken en ging snel stuk.

Verschil tussen stroken en snippers

Bekijk de video:

goedkope-papierversnipperaar-blokker
Stroken papier.

Om teksten, afbeeldingen en andere informatie op uw papier echt onleesbaar te maken moet het papier versnipperd worden door de papiervernietiger. Voor de vernietiging van vertrouwelijk papier is het advies om een papierversnipperaar aan te schaffen die snippers produceert in plaats van lange verticale stroken. Dit type papiervernietigers zijn wat duurder, maar de papier shredder vernietigt uw vertrouwelijke papier vele malen beter. Het inzetten van een goedkope DIN P-1 of DIN P-2 papierversnipperaar is dus geen goede keuze als het gaat om de vernietiging van confidentieel papier.

Wilt u algemeen papier versnipperen waarbij vertrouwelijkheid niet van belang is? Dan is een goedkope papierversnipperaar met DIN P-1 en DIN P-2 wel voldoende.

Hieronder ziet u het verschil tussen vernietigd papier afkomstig van een DIN P-2, DIN P-3 en DIN P-5 shredder. Hoe hoger de DIN-norm hoe fijner het papier en ook hoe minder volume het papier inneemt in de opvangbak van uw shredder.

stroken-snippers-micro-snippers-din
Stroken P2 | Snippers P3 | Micro-snippers P5

Papierversnipperaar (DIN P-1 en DIN P-2)

Gebruik deze (goedkope) papierversnipperaars als u:

 • Niet vertrouwelijke documenten in stroken wilt snijden.
 • Kleine hoeveelheden aan algemene documenten wilt vernietigen.

Papierversnipperaar (DIN P-3 of hoger)

Kies voor deze papierversnipperaar als u:

 • Vertrouwelijke documenten wilt versnipperen en vernietigen.
 • Er zeker van wilt zijn dat uw documenten onleesbaar en lastig of niet te reconstrueren zijn.

Lees hier meer over de DIN-normering en de veiligheidsklassen.

Hoe groot zijn snippers?

Om u een beeld te geven van het formaat van stroken en snippers kunt ons DIN snippergrootte document downloaden. In dit document plakt u een voorbeeldtekst waarop u kunt zien hoe groot de verschillende DIN vernietigingsklassen zijn.

Top 10 papierversnipperaar

Wilt u een betrouwbare papierversnipperaar kopen? Bekijk onze top 10 papierversnipperaars voor de vernietiging van vertrouwelijke documenten. Deze shredders maken onleesbare, fijne snippers van uw te vernietigen papier.

Versnipper vertrouwelijk papier tot snippers

Maakt de papierversnipperaar stroken in plaats van snippers? Dan is deze niet geschikt voor deugdelijke papiervernietiging. Bekijk betrouwbare versnipperaars »

Onbekende en bekende papiervernietiger merken

De meeste voordelige papiervernietigers zijn merkloos of van een onbekend merk. Maar er worden ook goedkope shredders aangeboden door bekende merken zoals Rexel en Fellowes. Let ook bij deze versnipperaars altijd op de DIN veiligheidsklasse.

vier-papiervernietigers-na-gebruik-keuzehulp

Bekijk hier goedkope papierversnipperaars van bekende merken die minimaal volgens DIN 3 uw papier versnipperen. Deze shredders zijn perfect voor thuisgebruik om bijvoorbeeld oude administratie en ander vertrouwelijke documenten te versnipperen. Wilt u veel papier versnipperen? Let dan goed op de capaciteit van de opvangbak en de hoeveelheid A4-tjes u tegelijk kunt versnipperen.

Wilt u snippers en geen stroken? Kies dan voor een DIN P-3 papierversnipperaar.

Redenen van mensen om geen goedkope shredder te kopen

hand met snippersGoedkope papierversnipperaars van de bouwmarkt of voordeelwinkel worden regelmatig gekocht. De verwachting van de mensen is dat de shredders het papier deugdelijk vernietigen. Maar in de meeste gevallen is de shredder een teleurstelling. Uiteindelijk wordt de goedkope shredder de deur uit gedaan en gaan mensen opzoek naar een betere papiervernietiger.

Mensen geven diverse redenen om geen DIN P-1 of DIN P-2 papierversnipperaar aan te schaffen:

 • Ik had eerst een goedkopere vernietiger, ging stuk. En daarna weer een goedkoop exemplaar gekocht, maar ook deze ging stuk. Toen ben ik overgestapt naar een wat duurdere en betere shredder. En dit had ik veel eerder moeten doen, had me veel geld bespaard.
 • “Een DIN P-3 shredder is vele malen beter dan verslierters uit papierversnipperaar aanbiedingen van de plaatselijke bouwmarkt en of low-budget winkels.”
 • “De P-2 shredder kon maar 2 minuten shredden en daarna moest het apparaat 45 minuten afkoelen, belachelijk.”
 • “Papier versnipperen gaat met een wat duurdere shredder een stuk beter dan de papier versnipperaar die we ergens in de aanbieding hadden gekocht.”
 • “Ik heb al wat negatieve ervaringen gehad met goedkopere papiervernietigers die stroken maken van papier.”
 • “Ik wilde mij toch niet wagen aan die goedkope shredders van een paar tientjes, hoewel de verleiding groot was.”
 • “Iets duurder dan een bouwmarkt versnipperaar, maar wel zo veilig omdat het wel om vertrouwelijke documenten gaat.”
 • “Ik heb negatieve ervaringen met goedkopere papiervernietigers van Blokker en de bouwmarkt.”
 • “De budget shredder was een teleurstelling in gebruik, hij kost weinig maar dan heb je ook weinig.”
 • “Ik ben blij dat ik niet weer een goedkope shredder van een paar tientjes heb gekocht. Deze van Fellowes is duurder maar veel beter!”

Papierversnipperaars voor thuis en op kantoor

Bekijk advies voor papiervernietigers u vindt hier aanbevelingen voor:

Voor Thuis
1-2 gebruikers

papierversnipperaar-thuis

Klein Kantoor
1-5 gebruikers

papierversnipperaar-klein-kantoor

Groot Kantoor
5+ gebruikers

papierversnipperaar-groot-kantoor


Top 10 beste papierversnipperaars

in-samenwerking-met-papiervernietigerstore-coolblue-600

Door Brantjes Data-Vernietiging/ 28 januari 2020 Shares

5 Reacties op “Papierversnipperaar van Blokker, Hema en Action

 1. Goede koop budget shredder volgens mij: United Office, deze week{25} voor E29.99. bij Lidl.
  Veiligheidsklasse 4, maar snippers zijn nog kleiner: 90 mm2 i.p.v. 160mm2, 10 velletjes tegelijk, maakt niet veel lawaai, voelt degelijk, handige greep op de kop, veiligheidsschakelaar.

   1. Naomi, dank voor uw vraag. Welk merk/type versnipperaar is dat? Wij raden aan om voor vertrouwelijk papier een DIN P-3 papierversnipperaar aan te schaffen. Dit soort shredders maken snippers van uw papier in plaats van stroken (DIN 1 en DIN 2).

    Update: We hebben op de webshop van Lidl gekeken. Daar staat de vernietigingsklasse helaas niet bij. Maar na een kleine zoektocht kwamen we uit op Amazon.de. Hier staat de shredder (met een andere merknaam) waar op foto’s te zien is dat de shredder kleine snippers maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *